Mindfulness training

Individueel pakket vanaf 8 jaar

Wat houdt Mindfulness voor kinderen in?

Dezelfde thema’s als in de MBSR training, de 8-weekse mindfulness training voor volwassenen, komen aan bod. Maar dan wel op een speelse manier. We gaan onderzoeken en ervaren. We doen de dankbaarheidsdouche, een selfie van jezelf maken, bellenblaasoefening, weerberichtmassage, de gedachten truc, yoga, kennismaken met je ademvriend en veel focusoefeningen. Allemaal zorgvuldig uitgekozen oefeningen helpen het kind om de stilte en veiligheid in zichzelf op te zoeken. Bewuster om te gaan met alle gedachtes, prikkels van buitenaf of emoties van zichzelf of anderen. Kind leert om minder vanuit de automatische piloot te reageren. En te vertrouwen op zichzelf en mild en begripvol te zijn naar zichzelf en anderen. Na iedere les krijgt het kind de hot items mee naar huis. De training bestaat uit yoga, ademoefeningen, visualisaties, tools om je veilig te voelen.

Voor wie?

Als je kind moeite heeft met omgaan met emoties als verdriet, boosheid of somberheid. Kinderen met weinig zelfvertrouwen. Bang om foutjes te maken of kinderen, die last hebben van stress- en spanningsklachten. Veel piekeren. Bezig zijn met “grote mensen zorgen” en daardoor slecht slapen bijvoorbeeld. Als je twijfelt of het jouw kind zal helpen, stuur mij een mailtje.
Misschien heb jij zelf de mindfulness training gedaan en gun je dat je kind ook. Zo heerlijk om samen met je kind thuis de oefeningen te doen.

laarsjes

Resultaten

Hoe?

We gaan in 7 lessen alle Mindful tools die krachtig zijn, ervaren. Hierdoor komt er inzicht. Afgestemd op het kind dat er NU zit. Dus ben je beelddenker, gaan we veel beelden gebruiken. Ben je erg bewegelijk en kan je moeilijk stil zitten, gaan we eerst yogaoefeningen doen zodat er rust en ruimte in hoofd ontstaat. Mindfulness op maat, zeg maar. En bij de laatste les krijgen ze hun eigen mindful toolkit mee! Met twee kinderen tegelijk is ook waardevol. Ze ervaren dat ieder anders denkt en voelt. Ze leren van elkaar en het is wat energieker om met zijn drietjes te zijn. Als je als ouder niet bekend bent met mindfulness, is het altijd mogelijk om een les mee te doen in overleg. 

Inmiddels heb ik dan een goed beeld van je kind en kunnen we altijd, als er behoefte aan is, coaching eraan vast plakken. De basis is gelegd. Liever mindfulness in een grotere groep? Zie mindfulcentrum.nl daar geef ik de lessen.

kleurplaat pandabeer
Opdracht: samen met papa of mama inkleuren terwijl je een leuke ademopdracht doet.

Wil je weten welke thema’s aan bod komen?

  1. Uit je hoofd in je lijf; in het nu zijn
  2. Bewust raken van jouw zintuigen
  3. Je adem is je beste vriend
  4. Gevoelens herkennen en ontdekken in je lijf
  5. De baas worden over je gedachtes
  6. Het is fijn om aardig tegen jezelf en anderen te zijn
  7. Even helemaal bij jezelf zijn en het is zoals het is

je allerbeste vriend is je eigen adem